Adventstas.

Nog even geduld! Vanaf 1 december vind je hier elke dag informatie over het pakketje van die dag. Soms een beschrijving, soms een voorbeeld, soms wat tips of inspiratie.

Eerste advent (1).jpg

28 november. Eerste Adventszondag.

Op de eerste Advent verschijnt in Zweden overal raamverlichting en adventssterren. Men hangt “julbonader” op, een soort posters of geborduurde wandkleden met winter/kerst afbeeldingen. Er worden kerstgordijnen opgehangen en hyacinten, amaryllissen, kerststerren en tulpen prijken in alle huizen. Op de buitendeur hangt men sparrentakken op, vaak in de vorm van een krans. Velen zetten een “advents-låda” op tafel. Dit is een bakje met 4 kaarsen op een rij en vaak versierd met lingon takjes en/of rendierenmos. Buiten wordt een kerstboom geplaatst met lampjes en één of meerdere “julkärver” (een bos haver) voor de vogels. Op de TV wordt “julkalender”, een soort Sinterklaasjournaal voor de advent, uitgezonden.

Je kunt op de eerste advent ook beginnen met het neerleggen van wat mooie stenen, want het stenenrijk was het eerste wat er was op aarde.

Dag 1. Dit cadeautje spreekt voor zich. We tellen af naar kerst. Fijne adventstijd!

Dag 2. Twee naalden, die je de komende adventstijd voor allerlei werkjes uit de tas  kunt gebruiken

_Y9A1089c copy - kopie.jpg