Botanisch borduren

Bloem van de maand

Bloem van de maand: botanische kunst.

 

Ontvang elke maand een materialenpakket voor een botanische prent. Het pakket bevat een botanische tekening van de betreffende bloem, het bijbehorende patroon en de gebruikte steken, stof + een lapje ter versterking van de stof, borduurgaren, handgeverfd zijdelint, soms een geverfde zijden hankie of andere materialen. € 18,50 / maand, exclusief verzendkosten (€ 2,49)

 

Op het moment dat je inschrijft voor minstens een jaar, ontvang je het eerste pakket met een stekengids en een uitgebreide set borduurnaalden.

 

Zo nu en dan wordt er 1 cursusdagdeel georganiseerd om onder begeleiding met je materialenpakket aan de slag te gaan. Dit is een ochtend van half 10 tot 12 uur. Kosten hiervoor zijn € 10, inclusief koffie/thee en iets lekkers.

 

Uitgebreide kennismaking met het artistieke borduren van botanische prenten.

Je leert hoe je een botanische prent kunt omzetten naar een werkbaar patroon. Er wordt gewerkt met wollen borduurgaren, 100 % zijden band in verschillende breedtes, zijden hankies en eventuele andere borduurmaterialen. Het meeste van de materialen is handgeverfd, wat aan het borduurwerk een levendige indruk geeft. Je maakt kennis met de meest voorkomende steken en leert gebruik maken van verschillende soorten naalden.

De cursus duurt een hele dag, van half 10 tot half 5. Kosten € 75, inclusief materialen, koffie/thee met gebak en een lunch.

 

Met o.a. granen, zonnebloem, heide,

maretak, wollepluis, bosanemoon,

paardenbloem, papaver, korenbloem,

 bosaardbei

Kvk 02091743    

IBAN  NL 70 INGB 0004548448            

Btw nr NL001231415B73                                                                                         

©  2019 Blomsterstuga