top of page

Røros 18 - 25 februari 2024
Volgeboekt !

Een sprookjesachtige winterreis naar Røros, Noorwegen.

Røros is al eeuwenlang een mijnbouwstadje. Mensen kwamen vaak van heide en verre om er waren te kopen en verkopen. 
's Winters gebeurde dat met paard en slee. In 1854 werd de eerste Røros Martnan gehouden. Toen er een spoorlijn kwam, dacht men dat de wintermarkt zou verdwijnen, maar niets bleek minder waar. Tot op de dag van vandaag bestaat de markt nog steeds en is uitgegroeid tot een nationaal evenement.

Røros 2024.png

Reisschema (nog enigszins onder voorbehoud)

We reizen per touringcar vanuit Groningen Kiel en nemen daar de ferry naar Noorwegen. We bezoeken onderweg o.a. Maihaugen museum, een staafkerk en andere locale bedrijven. We zijn twee dagen op de markt, waar we ook een rondrit met paard en wagen door de sneeuw maken. Het programma is gedeeltelijk nog in voorbereiding.
Dag 1.  We vertrekken vroeg uit Groningen met de bus naar Kiel en schepen in op de ferry. Diner en ontbijt op de boot

Dag 2. Aankomst in Oslo. We gaan op weg naar Hamar en zullen onderweg een  bezoek brengen aan Gudbrandsdalen ullefabrik.
Overnachting in Tynset.

Dag 3. We vertrekken voor de markt in Røros. Je kunt 's ochtends op eigen gelegenheid de markt bezoeken en het plaatsje bekijken. 's Middags gaan we naar de aankomstplek van de stoet paarden en sleeën om de binnenkomst mee te maken. Daarna nog even gezellig het stadje in en dan vertrekken we weer naar het hotel in Tynset.

Dag 4. Ook vandaag gaan we naar Røros. We bezoeken o.a. Røros tweed en gaan een toer maken met paard en slee. Verder kun je de verschillende gallerietjes en winkels in Røros nog eens op je gemak bekijken. Ook het museum is de moeite waard en de kerk is te bezichtigen.

Overnachting in Tynset.

Dag 5. We vertrekken naar het zuiden. We bezoeken de staafkerk in Ringebu, waar Lars Mytting zo'n prachtig boek over heeft geschreven: De zusterklokken. Dan gaan we door naar Lillehammer, naar museum Maihaugen. Ook is er gelegenheid om Lillehammer nog even te bekijken, bv. de Husfliden winkel.
We overnachten in het Wood hotel.

Dag 6.
's Ochtends gaan we naar Hamar. Daar kun je op eigen gelegenheid even rondkijken. Daarna gaan we door naar Oslo, waar we het openlucht museum gaan bezoeken en/of een rondtour door e stad maken

Dag 7. De ochtend is vrij te besteden in Oslo. Na de lunch schepen we weer in op de ferry. Daarna diner en overnachting aan boord.

Dag 8.
We reizen terug naar Groningen.

Prijs € 1495, incl. vervoer, hotelovernachtingen met ontbijt en diner, entrees, en rondleidingen.

1-persoons toeslag: € 375.
Bij een gedeelde hut op de boot en de rest een 1-persoons kamer: € 295

IMG_2469.JPG
IMG_2525.JPG
IMG_2559.JPG
Heb jij de boot gemist? Bij voldoende belangstelling herhalen we deze reis in februari 2025. Je kunt je belangstelling mailen.
IMG_2611.JPG
IMG_2643.JPG
_Y9A1089c copy - kopie.jpg
bottom of page