top of page

Zomerweek

24 t/m 28 juni.   
Thema: 
Estland

 

Zomerweek “Estland”: we gaan de verschillende soorten borduur- en handwerk uit Estland bekijken. We zien verschillen en overeenkomsten
in materialen, patronen en kleurgebruik. We gaan aan de slag met
eigen composities en kleurkeuze, oefenen verschillende steken op verschillende materialen etc. In de cursus komen verder aan bod:
bandjes maken op verschillende manieren, overbrengen van patronen op stof, het werken met mallen van karton (en hoe je jouw eigen mallen maakt) etc.

We halen inspiratie uit de verschillende (borduur)boeken,  

Maar natuurlijk gaan we ook zelf materialen verven, schetsen, knippen en plakken en uiteindelijk zo zelf tot een mooi ontwerp komen en een begin maken met de uitvoering ervan. 
De dagen kunnen afzonderlijk worden gevolgd, maar als je optimaal wilt profiteren: volg dan de hele week. Een hele week ongestoord werken is een cadeau voor jezelf!

​Kosten per dag € 60 en voor de hele week € 255. Dit is inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers, soep. Op verzoek wordt er een eenvoudige lunch geserveerd
 

Dag 1. . Vandaag starten we met het bekijken van verschillend handwerk uit Estland en eventueel Zweden. We inventariseren wat je graag zou willen leren en maken en maken een start met een kleurrijk borduurwerk uit Estland. We vergelijken technieken, materialen etc
Dag 2. We gaan verven en mengen in vrolijke kleuren. We gaan verven met synthetische verven. Ook gaan we verschillende vormen van koordjes en bandjes maken.

Dag 3. Welke steken gebruik je voor een bepaald effect. Of om dat weer te geven wat je wilt. Zoek naar steken en borduurmethodes die bij jou passen. Lekker los of juist heel secuur. Combineer materialen en technieken.

Dag 4. Het ontwerp krijgt vorm. We werken aan een plan van aanpak en werkvolgorde. Ook kijken we alvast naar verschillende vormen van afwerking. Ontdek andere materialen, gebruik dagelijkse dingen, haal iets uit de kringloop. Doe ‘es gek!

Dag 5. Vandaag de afsluiting. Hoe maak je van alle opgedane kennis en ideeën een werkstuk dat bij jou past? Aan de slag!

 

De Blomsterstuga zomerweek: Een inspirerende week
met allerlei technieken en oefeningen helemaal op jou gericht.

De dagen kunnen afzonderlijk worden gevolgd, maar als
je optimaal wilt profiteren: volg dan de hele week.

 

Een hele week ongestoord werken is een cadeau voor jezelf!

​Kosten per dag € 60 en voor de hele week € 255. Dit is
inclusief materialen, koffie/thee en lekker, soep.

Op verzoek wordt er een eenvoudige lunch geserveerd

28d1623d9a00094e5c42e300a0e839a2.jpg

Wil je liever Zweeds borduren? Geen probleem! De zomerweek wordt aangepast aan jouw wensen en iedereen kan een individueel programma volgen

Bedankt! Bericht verzonden.

Katariina.eu Nokamüts_tikitud1.jpg
20220524_110038.jpg
20220708_145149.jpg
20230630_204132.jpg
IMG_20210923_113147.jpg
_Y9A1089c copy - kopie.jpg
bottom of page