Zweden

Blomsterstuga is Zwedenkenner bij uitstek. Er heeft inmiddels een flink aantal reizen op ons programma gestaan in verschillende delen van Zweden. Zowel Dalarna als Stockholm blijven gewild. Maar ook Hälsingeland, de Höga Küsten, Gotland, Öland, Småland en Skåne zijn prachtig om te bezoeken. En natuurlijk Värmland. Maar ook Dalsland, Halland, Bohüslän en Blekinge zijn provincies met veel natuurschoon en eigen karakteristieken.

Elk van de provincies heeft oude (en natuurlijk ook nieuwe) cultuurschatten: mooie (vaak kleine) musea vind je overal. Kunstenaars en ambachtelijke bedrijven zijn ook overal te vinden. Wil je eens een week lang een cursus volgen, dan zijn er volkshogescholen in alle delen van Zweden te vinden die dat organiseren.

Zweden zal geregeld op het programma staan en is ook goed op eigen gelegenheid te ontdekken. Er zijn genoeg campings, er zijn overal huisjes te huur en uiteraard zijn er ook heel veel B&B's en hotels.

Zweden is uitstekend per auto bereikbaar en rechtstreeks vliegen kan naar Kastrup (Kopenhagen), Stockholm, Skavsta en Göteborg.

_Y9A1089c copy - kopie.jpg