top of page

Over de naam Blomsterstuga:
Mijn naam is Dita Blom. Sinds januari 2006 woon ik in Loppersum in een Zweedse woning met een stuga. Een stuga is een huisje of zomerhuis. Hierin is sinds 1 maart 2006 mijn atelier gevestigd.

Reizen

Blomsterstuga organiseert regelmatig reizen. Meestal naar Zweden of Scandinavië. Iedere drie jaar bezoeken we de Väv in Zweden, een grote weefbeurs met een uitgebreid textielprogramma.

En verder regelmatig textiel- en cultuurreizen naar een van de Scandinavische landen; Zweden, Denemarken, Noorwegen of Finland. Ook hebben we inmiddels reizen naar de Baltische staten (Estland) gehad in 2021 en 2022.

Alle info vind je op de pagina Reizen. Abonnees op de Nieuwsbrief worden als eerste geïnformeerd over het nieuwe reisaanbod

Dita Blom, Blomsterstuga

Het cursusaanbod bestaat uit 4 onderdelen:

Zweeds borduren (yllebroderi)

Je kunt in de (web)winkel terecht voor materialen en pakketten in een eenvoudige heldere stijl, met een eigen kleurenpalet en verschillende steken.

Jij leert bij mij de meest voorkomende steken, kiest je eigen kleuren, werkt met mooie borduurgarens in sprekende kleuren en borduurt op speciale Zweedse stoffen (vadmal).

 

Poppencursus.

Sinds 2015 kun je opnieuw bij mij terecht voor het leren maken van een pop. Deze pop is een moderne versie van de vertrouwde "zonnenkindpop". Je maakt een pop met bijzondere haartjes, leuke accenten als knieën, ellebogen, billen en een navel. Je leert hoe je oogjes kunt borduren en de pop een eigen uitdrukking kunt geven.

Verven is altijd een feest. Hier leer je om jouw eigen kleuren te mengen en te combineren. Je leert ook dat verschillende materialen de verf anders opnemen, bv. borduurgarens, breigarens, naaldvilt en zijden hankies.

Ook kun je leren met planten te verven. Bijvoorbeeld door afdrukken van planten te maken op stof of vilt (botanische print)

 

Vilten is voor mij een scheppend proces met wol, water en zeep. Een combinatie van creativiteit en ambacht.

Bij mij leer je de kneepjes van dit oude ambacht. Maar je leert ook om vilten te combineren met andere technieken en materialen, zoals knipwerk, druktechnieken of borduren. Het gaat er om, om door middel van deze technieken en de kwaliteiten en kleuren van de wol uitdrukking te geven aan je eigen stijl. 
 

Afbeelding%20034.jpg
_Y9A1089c copy - kopie.jpg
bottom of page