top of page

Reis naar Estland 2024

We vliegen met Air Baltic van Amsterdam naar Tallinn en daarna verder met een comfortabele touringcar bus door Estland. We verblijven in 3- of 4 sterren hotels.
 

 

 

Dag 1.

Vertrek vanaf Schiphol woensdag ± 9.55 uur.

Aankomst in Tallinn om 13.15 uur (er is 1 uur tijdverschil met Nederland). We reizen naar Haapsalu, aan de westkust van Estland. We bezoeken het Zweedse kustmuseum, met o.a. een geborduurd verhaal over de geschiedenis van deze streek.
Overnachting in Haapsalu Hestia spa hotel

Dag 2.

Vanochtend gaan we naar het Kantbrei-museum in Haapsalu. Daarna heb je vrije tijd tot 13.00. Er is in Haapsalu ook een museum over kunstenares Ilon Wiklund, die de Astrid Lindgren boeken heeft geïllustreerd. Het gaat om 11 uur open, dus ook dat is te bekijken op eigen gelegenheid.

Na de lunch gaan we naar de Tikimari borduurschool. We krijgen (in gesplitste groepen) les in de bijzondere archaïsche borduurtechniek. De andere groep gaat naar het expositiehuis ernaast, waar geborduurde kleding is te bekijken, diverse boeken, koffie/thee en cake. Daarna wisselen we.

Aan het eind van de middag gaan we terug naar Haapsalu.

Dag 3.
Vandaag gaan we naar Viljandi, een stad met veel cultuur en een Cultuur academie. We krijgen een rondleiding in het Heimtali museum. Ook is er vrije tijd. Viljandi heeft veel leuke arts & crafts winkeltjes, bv. bij het Bonifatius gilde.
Overnachting is in het Grand hotel.

Dag 4.

Deze dag brengen we door in de regio Mulgimaa. We gaan naar een pottenbakkerij, met prachtig werk. We bezoeken de Murese boerderij, waar schapen worden gehouden en waar een winkel is met prachtig handwerk, gebaseerd op de wol. O.a. kleurrijke sokken en wanten. De regio staat bekend om een hele eigen en pure gerechten, die we zeker gaan proeven tijdens de lunch.  Na de lunch bezoeken we het Mulgimaa bezoekers centrum, waar we een rondleiding krijgen.
Aan het eind van de middag vertrekken we naar Voru, waar we verblijven in het Tamula hotel, aan de rand van het Tamula meer.

 

Dag 5.

We beginnen de dag met een bezoek aan Suur munagi, wat letterlijk grote eiberg betekent, het hoogste punt van Estland (of zelfs van de Baltische staten).
Er is hier een uitkijktoren die beklommen kan worden (facultatief).  Bij helder weer kun je 50 km ver kijken! De middag is vrij in Voru (of bij mooi weer aan het strand).
We overnachten weer in Voru.

 

Dag 6.

Vandaag reizen we rond in Setomaa. Gids Helen neemt ons mee naar een aantal mooie plekken.
We overnachten in het Waterpark hotel in Värska.

 

Dag 7.
We gaan naar de tweede stad van Estland: Tartu. We brengen een bezoek aan de Jaanikerk (Sint Jans kerk), die zowel binnen als buiten versierd is met prachtige stenen beelden. Ook gaan we naar de ruïnes van de oude Domkerk. Verder een vrije middag in de stad, waar je o.a. mooie handwerkwinkels hebt, stoffenwinkels en ook garens.
We verblijven in hotel Dorpat

Dag 8.

Op ongeveer een half uur rijden van Tartu ligt het meer Peipsi. Aan de oever van dit meer vestigden zich rond 1660 de “old believers”, orthodox gelovigen uit Rusland die tegen de hervormingen waren van patriarch Nikon. Zij brachten hun eigen cultuur en tradities mee, die ze tot op de dag van vandaag voor een groot deel hebben weten te bewaren. We krijgen rondleidingen, een thee ceremonie en nog veel meer!

We overnachten weer in Tartu.

 

Dag 9.

In de ochtend brengen we een bezoek aan het Nationaal museum in
Estland, waar we een rondleiding krijgen. Na de lunch vertrekken we naar Tallinn.

We eten in de oude binnenstad en overnachten in hotel ‘l Ermitage.

 

Dag 10.

Een vrije dag in Tallinn. Indien mogelijk is er een stadswandeling.
Er zijn diverse musea in het oude centrum of net daarbuiten

 

Dag 11.
Een heel vroeg vertrek naar het vliegveld waar onze vlucht
vertrekt om 7.50 uur. Aankomst in Amsterdam om 9.15 uur.

 

Kosten € 1750   

1-persoons kamer toeslag € 375.

Inclusief: vliegreis, busvervoer, hotel
(met ontbijt en diner)
en op vier dagen de lunch.

Ook inclusief: alle rondleidingen,
workshops en entrees.

IMG_20211111_091502.jpg

Data 2024:
22 mei - 1 juni       Volgeboekt
5-15 juni                 Nog 1 plek beschikbaar

4-14 september    Volgeboekt

haapsalu_nupp.jpg
Tikimari (2).jpg
_Y9A1089c copy - kopie.jpg
bottom of page